PROGRAM
”Ind under Jul” på Hygum Hjemstavnsgård
Lørdag den 22. nov. kl. 12 - 16.00
Søndag den 23. nov. kl. 10 - 16.00
Program lørdag:
12.00 Julemanden ankommer og aktiviteter starter
13.30 Nisser og børn henter juletræet som sættes på fod.
14.30 Gåsen slagtes
16.00 Museet lukker
Program søndag:
10.00 Aktiviteterne starter
10.30 Julemanden ankommer
12.00 – 13.15 Risengrød kan købes
13.30 Nisser og børn henter juletræet som sættes på fod.
14.30 Gåsen slagtes
16.00 Museet lukker
Ret til ændringer forbeholdes
Oplev i juledagene
- Efteråret er en travl tid på Hygum Hjemstavnsgård, meget skal forberedes før vinteren kommer.
- Grisen slagtes søndag.
- I marken tages kartofler op og de sorteres.
- Fra køkkenhaven sælges friskopgravede grøntsager: kartofler, gulerødder, løg, rødbeder, palmekål, pastinak, persillerod, selleri, porrer, kålroer og persille samt blomster, mm.
- Smedene arbejder ved essen i den gamle smedje fra 1836, en oplevelse også for børnene. Brænde tørv til smedekul.
- Bagerne bager boller og kringle i den gamle stenovn i den anden ende af smedebygningen.
- Hørren, der er bundet i knipper, knevles før den kan rødnes.
- I det gamle stuehus, der er ført tilbage, som det stod i 1910, nørkles i stuerne og husmødrene arbejder i køkkenet.
- Gårdsavværket med bloksaven, trukket af den gamle Frichs Motor, saver store kævler til planker.
- I det historiske køkken bages vafler.
- Dukke- og legetøjssamlingen sender dig tilbage til barndommens minder.
- Børnene kan lave kornbuketter, male korn på håndkværn, prøve stylter, trille hjul, lave reb, flette snore og bånd.
- Snedker værksted.
- Æblerne presses til dejlig æblemost.
- Besøg CUK navernes specielle udstilling og få en snak med dem.
- Se den fine udstilling af hestevogne – følg skiltene.