PROGRAM

Jul på Hygum Hjemstavnsgård

I tiden før jul er der travlt, men også tid til julehygge på Hygum Hjemstavnsgård.

I weekenden den 19.-20. november kommer julemanden på besøg, han deler godter ud til glæde for børn og barnlige sjæle. Hestevognen er gjort juleklar,så nisser og børn sammen med julemanden kan hente juletræet hjem til gården, hvor træet pyntes på gårdspladsen. Der gives gratis tur til børnene dagen igennem.

Traditionen tro kan børn lave juledekoration, kartoffel-julekalender og en roelygte kan skæres ud.

I stuehusets køkken er der aktivitet ved brændekomfuret, her bages blodpandekager.I bryggerset uddeles der smagsprøver på julemedisterpølse. Inde i stuerne nørkles, kniples og her vil du også kunne finde spindepigerne. I spisestuen vises hvordan man laver julesilkeroser til juletræet og der laves julepynt sammen med børnene.

Ude hos smedene kan de selv, være med til at lave en lille souvenir kniv, iført fuldt smedeudstyr. I enden af den gamle smedje, har bagerne varmet stenovnen op til bagning af boller, julekringler og franskbrød.

I stalden er båsene gjort klar til hobbyfolket, der kommer og sælger deres fine fremstillede ting fra små boder. Uden for stalden slagtes gåsen til jul, både lørdag og søndag.

Snyd ikke jer selv for at komme ind og se dukke- og legetøjssamlingen, som er i en rivende udvikling, herinde kan man også møde jydepottedamen.

Inde i det historiske køkken kan man nyde duften af julebageværk.

Der er juleåbent lørdag fra kl. 12.-16.00 og søndag fra kl. 10.-16.00.

  Den levende Landsby

Hygum Hjemstavnsgård

Modtager af UDVIKLINGVEJEN

Turismeprisen 2018